j0m eratkan silaturrahim :)

Friday, February 18, 2011

Boleh.Lah.TaHan.Kejamnye.En.Izzar

Assalammualaikum

******************************************
baiklah, entry kali ni ak wat khas utk anda..
ye anda.. anda la~ anda, En.Izzar.. HAHA


 
dush* dush* dush*
amik k0 En.Izzar.. ;p


TERIMA KASIH di atas s0alan2 bernas anda,En Zar..
saya sungguh terharu.. ;[
dgn bangga nye, saya menyatakan bahawa otak saya tak pecah pon..
dan MAAF, tidak seperti anda, saya TIDAK GILA..
hahahahaa~


baiklah.. tnpa melengahkan masa..
(wei.. patutnye ak da tido tau skang.. ;p)
j0m kte pergi ke s0alan pertama En.Izzar
Dunia ini kejam atau kita yang berlaku kejam terhadap diri sendiri ?
oittt.. ak belom jawab, ko da ckp ak bg jawpan salah..
sah2 En Zar ni mental disorder.
HAHAH! ;p

ok.. pd pandangan saya la..
dunia ni x kejam..
tp manusia yg m'jadikan dunia ni 'kejam'.
jgn salahkan dunia kalo diri sendiri kejam..
walawei. MAYA? ko ckp camtu?
blah la.. ;p


bagi persoalan tak bolehkah seseorg itu berkawan dgn ex-gf @ ex bf?
En. Zar, mngenai soal ini..
saya sendiri tidak berani comment panjang..
kerana En.Zar p0n tahu kan situasi saya..
Saya sendiri sudah tidak berkawan dgn c dia..
semestinya, bukan saya yang minta.. tp nmpaknya c dia mmg tak nak ada apa2 hub dgn saya..
apa boleh saya buat? hihi..
hanya tersenyum di mulut, tapi dalam hati, siapa yg tau?
ha... JAWAB EN.IZZAR..




jadi... saya menegaskan bahawa..
sukar bagi pasangan yang sudah bergelar 'ex' menjadi 'sahabat'..
walaup0n masih wujud perasaan sayang antara mereka..
kerana.. bagi pihak yang TERLUKA..
mereka pasti tidak akan dapat melupakan apa yang dilakukan oleh pihak yang MELUKAKAN..
saya sendiri masih belum melupakan..



Untuk pengetahuan En.Izzar..
saya sudah pon mewujudkan sebuah group di facebook..
iaitu..
"kaum Hawa mampu berdikari even with @ WITHOUT 'lelaki'"
jadi, En.Izzar? hebat bukan saya?
hoho...




saya tidak degil, Encik Izzar..
saya dah sedar akan hakikat sebenar..
semuanya dah tak indah macam dulu..
kadang-kadang terlintas di hati saya...
kenapa mesti dia hadir kalau ini yang terjadi?



apap0n Encik Izzar...
ini lah apa yang saya fikir sekarang ini..

"am i suppose to be torn appart ?
br0ken hearted in a corner crying ?
i'm s0 0ver if i d0ing dat..
s0.. as u said.. past is past.. juz let d past b d past..
c0z i g0t my family, my girls, n my frenz besides me..
i cant let them down ..
they r my strength "

apep0n En.Izzar..
i must said THANKS A LOT t0 u..
f0r 0pened up my eyes ab0ut the truth and the reality..

the truth is..
JANGAN SAYANG ORANG LAIN MELEBIHI KITA SAYANG DIRI KITA SENDIRI
sin0psis kan cerita..
izinkan saya ambil sedikit ayat En.izZar..
kalau memang ingin bercinta..
sila siapkan diri anda dengan kekuatan mental dan fizikal..
bersedia untuk dilukai..
bersedia untuk dikecewakan..

UNTUK SEMUA
kal0 x de kelengkapan tu,
ak nasihatkan ar..
x yah la gatal sgt nk bercinta..


apa yang pasti..
tidak sedikit pon terlintas di hati saya untuk..
terlibat SEKALI LAGI dalam
-dunia COUPLE & dunia CINTAN2 ni..


Encik Izzar..
saya TIDAK INGIN bercinta ya..
harap maklum..

saya nak jadi macam En Izzar..
yang sedang study for degree.. :)
jauh lagi perjalanan saya kan?
perjalanan En Izzar p0n jauh lagi..

JADI..
Mohd Izzar..
j0m berusaha untuk CITA-CITA kita..
(=^_^=)


**********************************

LAST BUT NOT LEAST..


 
THANK YOU MOHD IZZAR..



p/s : best siuttt balas2 entry ni Zar..
wat selalu nak? hoho~..




2 comments:

Ms Lya said...

huhu.. btOl 2 maya..
tp lya nak advice ckit kat cne..
jgn ckp xnak terlibat dlm dunia cinta ne..
cOz xmustahil maya suatu ary nt akan jth cinta utk kaly k2 o tuk slamanya..
Yg pntg kena mnta petunjuk dr iLLAHI k..

r-5 said...

umor masih muda tak perlu pikirkan cinta, teruskan mengejar apa yang dicita, sambil menjaga cinta dengan Yang Esa. :)