j0m eratkan silaturrahim :)

Monday, February 7, 2011

"Dunia bel0m b'akhir eventh0ugh anda break" :)

Assalammualaikum..

*ok.. entry kali khas utk mereka yg baru je break ..
x kisah r baru je break @ da lama break tp masih x dpt lupakan c "dia"

knpe ak wat entry ni?
hmm* ntah r.. tiba2 je ak nk wat..
x d kaitan dgn ak yg baru break ye.. :)
tp, apep0n tujuan utama ak wat entry ni ialah ak nk share dgn mereka2 yg masih sedih tu..

orait ~ kte start k!

hmm.. 1stly, dunia kte mmg TAK berakhir hanya setakat kte clash,. break @ whats0ever..
knpe?
sbb dunia kte bukan sekadar PAKWE MAKWE  je.. tp byk lg..
kte ade tggjwb kt MAK BPK..
ok.. cuba fikir ek..
masa k0rang c0uple dulu.. ada k0rang mntk pndapat mak bpk korang?
"mak ayah, sy nk c0uple dgn dia, mak ayah setuju x?"
ade x korang tnye mak ayah korang mcm tu?
i bet, x de kan?
s0, salah siapa ? salah kte gak..
n skang bila kte clash.. baru kte nk t'egeh2 luahkn prasaan kt mak ayah?
ada mak ayah marah kte?
x kan? malah, diaorg la yg nasihatkn kte..
*diaorg la sumber kekuatan kte..
kan? :)
p/s : s0, jgn dsebabkan bf @ gf, kte abaikn tggjwb kte sbagai ANAK


2nd.. KAWAN2..
x yah nk nafikan, masa kte c0uple dulu..
kdg2 kte ade abaikan kwn2 kte.. kn?
k0n0nnye "ah. kwn.. diaorg sure fhm la.."
tp.. masa kte da clash ni, prnh x korang fikir knpe kwn2 kte sikit pon x prnh tinggalkan kte?
knpe?
c0z dia0rg sygkn kte.. syg sgt..
c0z diaorg tau yg kte mmg perlukan diaorg.. perlukan tmpt utk share kesedihan + kesakitan
dia0rg x kn mungkin tinggalkan kte saat2 kte x boleh b'dri d kaki sndri..
tp tu  x b'mksud diaorg x prcaya kte kuat k..
plus, izikn ak menambah *kwn x mcm bf @ gf, dpt couple baru, couple lama dilupakan..
tp, kwn selamanye. mreka x kn prnh dilupakan..
n utk kwn2 ak.. ni khas utk k0rang..
 'best frenz'.. understand when i say 4get it. wait 4ever when i say juz a minute. stand by my side when i say leave me al0ne. listen 4 h0urs when i crying on d f0n.. tQ :)



3rd.. orait.. cuba k0rang fikir..
ape p0sitif k0rang break?
JIMAT DUIT ! haha~
kenpa? yela.. korang x yah susah2 nk topup byk kali seminggu..
masa kte couple, mmg dah m'jadi *kewajipan kte msg @ call c dia setiap hari!!
perghh~ byk buang duit kt citu tu.. :p
tp.. bila korang da single skang ni.. pocket korang da b'isi balik ah..
sbb da jarang topup kn?
kalo topup pon utk hal2 emergency.. :)
maka, x yah mintak duit kat mak..
so,jimat duit mak..
maka, mak akn lebih sayang kt kte..
HIHI..


4th ~ hmm.. org slalu ckp..
mayb dia bukan yg t'baik utk kte.. Insya'Allah kte akn jumpa yg lebih baik.. :)
yeah.. pcaya kata2 tu..
lepaskan c dia.. kalo dia mmg jodoh korang, x kan lari ke mana ah dia..
tp kalo dia bkn jodoh korang, korang wat ape2 pon x d guna..
so, redha k.. anggap ni sbgai dugaan korang..
korang akn lebih matang dlm memilih psgn hidup korang slps ni..
& korang p0n sbnrnye patut b'syukur coz di'anugerahkn dugaan ni..
coz x sume dpt dugaan ni..
bg mreka yg x prnh alami dugaan ni, mmg susah r diaorg nk lalui..
tp. x bg kte kn? c0z kte prnh lalui..
s0, kte ade pengalaman..
kan?
^^

x yah nangis bagai nak rak..
(mcm ak dulu) ;p
ak tau k0rang msti merindui saat2 korang msg dgn dia..
dgr suara dia..
kn?
x pe.. it takes time..
masa jgk yg akn lupakan sume tu..
kal0 korang boleh bahagia sebelum jumpa dia, msti korang boleh bahagia slepas jumpa dia?
boleh punye :)
n 1 lg,jgn simpan dendam kt dia ye.. lepaskn dia..
means. relakan kebahagiaan dia dgn org lain...
Insya'Allah,tnpa korang sedari.. dia dah x de dlm hidup korang..
(=^_^=)


ape lagi ek?
emmm* wat msa ni tu jela tips dr ak..
kalo tiba2 ak de idea lg, ak share dgn korang ye..
^^


p/s : sume ni ak dpt dr pengalaman ak sndri..
yeah, ak pon prnh mcm korang.. ;)



4 comments:

CadBuryNuts said...

this is awesome maya..
nie yg wat kter nk update blog..hahaa

Siti Nurmaya @ Mya Nurmieyana :) said...

hihi ~ tQ fyqa... :)
(=^_^=)
yeah !! update!...
kte tunggu.. ^^

Ms Lya Bear said...

hahahhaha. btOl 2 maya.. lau xda kapel.. xda org yg bt kita sakit aty..wkakkakakakka

Afiqah said...

nice entri...
kena2 jak sma aku..
adeh...terasa...hoho
thanxx 4 da ilmu...ngee~~